Producatorul global de solutii de securitate IT Bitdefender a lansat Bitdefender 2016, suita de solutii destinata consumatorilor casnici, care aduce in prim-plan o tehnologie inovativa capabila sa ofere dubla protectie datelor personale ale utilizatorilor impotriva temutilor virusi de tip ransomware.

Tehnologiile Anti-Ransomware dezvoltate de specialistii in securitate ai Bitdefender permit ca cele mai sensibile date ale utilizatorilor sa fie ferite in totalitate de criptarea de catre virusii de tip ransomware. Acest tip de amenintare a facut de 50 de ori mai multe victime la nivel mondial in ultimul an fata de anul precedent prin blocarea dispozitivelor si solicitarea de recompense.

Pentru a detecta si bloca tipurile de virusi ransomware, Bitdefender interzice aplicatiilor de origine incerta sa stearga sau sa modifice documente, imagini sau videoclipuri stocate in directoarele populare, precum My Documents, My Pictures sau My Videos. Dubla protectie asigurata de Ransomware Behavioral Detection (RBD) analizeaza activitatea tuturor aplicatiilor pentru a detecta comportamente similare clasei de virusi ransomware si pentru a bloca orice aplicatie care incearca sa cripteze date de pe terminalul utilizatorului.