Apple ar putea fi nevoit sa dea explicatii in fata tribunalului dupa ce a recunoscut ca incetineste, in mod intentionat, performantele iPhone-urilor mai vechi.

Potrivit Reuters, Apple este vizat deja de opt plangeri distincte care au fost depuse la diferite tribunale de catre utilizatori care se considera inselati de producatorul telefoanelor iPhone.

Toate plangerile, depuse la tribunale federale din California, New York si Illinois, ar putea sa se transforme in proceduri colective, care ar avea implicatii pentru milioane de utilizatori de telefoane iPhone din SUA. Potrivit cotidianului israelian Haaretz, o plangere similara a fost depusa la un tribunal din Israel.

Saptamana trecuta, Apple a recunoscut ca update-urile pentru sistemul sau de operare puse la dispozitie incepand de anul trecut pentru telefoanele iPhone 6, iPhone 6s, iPhone SE si iPhone 7 includeau si o caracteristica care reduce performantele telefoanelor mai vechi, pentru a conserva mai bine durata de viata a bateriei.

Mai multi detinatori de telefoane iPhone sustin ca grupul Apple a incetinit performantele iPhone-urilor mai vechi pentru a-i forta pe utilizatori sa cumpere un model mai nou.

(P)Noile modele de iPhone sunt disponibile acum la reduceri foarte mari. Le gasesti pe eMAG.ro