Uneori, metodele babesti functioneaza atunci cand ai de-a face cu tehnologie de ultima ora, alteori nu. Online exista o multime de legende care spun ca poti incarca un telefon mobil folosind o lamaie sau ca poti imbunatati viteza internetului cu o cutie de bere.

Cei de la Daily Star Online au luat fiecare mit pas cu pas si au aflat ce este real si ce nu.

Intai de toate, au incercat sa incarce un telefon mobil folosind o lamaie. Toate instructiunile sunt pe net. S-ar parea ca sucul fructului ar actiona precum o solutie electrolitica si i-ar putea da un pic de energie telefonului. In cazul acesta, s-a folosit un Samsung Galaxy S6. Din pacate pentru cei care isi uita smartphone-ul acasa, mitul nu a functionat. Daca vrei sa il faci sa mearga, ai nevoie de foarte multe lamai. Asadar, bateria telefonului NU poate fi incarcata cu ajutorul unei lamai.

Al doilea mit testat vizeaza imbunatatirea vitezei internetului folosind o cutie din aluminiu, precum cele pentru bere. Ideea este tai cutia si sa o pui in apropierea antenei routerului, creand un fel de antena de satelit. Nici acest mit nu a functionat. Testele au aratat ca viteza internetului este aceeasi, chiar daca pui o cutie de bere langa router.

Cel de-al treilea mit: deschiderea masinii cu ajutorul capului. Oricat de ciudat ar suna, acest mit a functionat. Capul este plin de fluide care conduc electricitatea. Punand telecomanda de la masina lipita de cap, mareste un pic raza de actiune a acesteia. Deci da, poti deschide masina plasand telecomanda pe piele!

Al patrulea mit este si cel mai dificil de incercat: daca tii telefonul la incarcat toata noaptea, ii distrugi bateria, spune povestea care circula pe internet. Parerea expertilor este ca si acest mit este fals, pentru ca smartphone-ul tau stie atunci cand s-a incarcat si opreste pur si simplu alimentarea de la priza.