WordPress reprezinta unul dintre cele mai influente sofware-uri de pe internet, ruland mai bine de 19% din site-uri in acest moment. Omul din spatele WordPress este Matt Mullenweg – inainte ca Automattic, compania-mama a WordPress, sa devina una dintre cele mai mari din lume, evaluata la aproape 1.1 miliarde de dolari in 2013!

Inainte de WordPress, Mullenweg era un simplu programator caruia ii plac experimentele. Intr-un interviu cu Tim Ferriss, Mullenweg a elaborat pe seama unor obiceiuri neobisnuite ale sale, mai ales faimosul program de dormit, unul polifazic. Asta in conditiile in care studiile au aratat ca un comportament normal este bi-fazic in privinta somnului.

Mullenweg a dus totul la extrem – in loc de 2 cicluri de somn, el avea 6 perioade in care doarme in fiecare zi, de cate aproximativ 40 de minute si cu o perioada de aproximativ 2 ore si jumatate intre ele.

„Era probabil cea mai productiva perioada din viata mea. Am scris WordPress in acea perioada” i-a spus lui Ferris, citat de catre Business Insider.

Nu este insa deloc usor sa ai un asemenea program – daca Mullenweg rata una dintre cele sase perioade, ar fi fost ‘terminat’, spune el. In ciuda dificultatilor, ar fi continuat programul de somn daca „ar fi fost social acceptabil”. Mullenweg spune ca a abandona stilul extrem dupa ce si-a intalnit iubita.

Mullenweg vrea sa apeleze la o alta tactica – planul sau, stabilit de Anul Nou, este sa mediteze 5 minute in fiecare zi. Poti asculta intregul podcast al lui Mullenweg aici http://fourhourworkweek.com/2015/02/09/matt-mullenweg/