Compania din China care si-a facut un nume in 2014 cu primul telefon al companiei a lansat un nou telefon. Daca OnePlus One si OnePlus 2 erau flagship-uri la pret mult mai mic decat competitia, OnePlus X pune designul pe primul loc.

OnePlus X vine in 2 variante – cu carcasa de Onyx sau ceramica. Ambele au un frame de metal, primul avand un panel din sticla pe spate. Cei de la OnePlus au spus la lansare ca versiunea din ceramica are un panel ce este produs in 25 de zile si isi „incepe viata” ca un cochilie din zirconiu de 0.5mm care a fost incalzit la 1480 de grade timp de 28 de ore. A fost lasat apoi sa se raceasca 2 zile iar in final are un rating de 8.5H de duritate pe scala Mohs!

Telefonul vine cu un display de 5inch FullHD. Are un procesor ceva mai vechi, insa in continuare puternic, Snapdragon 801, cu 3GB de RAM. Vine cu doar 16GB spatiu de stocare, insa are slot pentru microSD.

Camera principala este de 13MP, cu senzor ISOCELL creat de Samsung si o lentila f/2.2. Nu poate filma 4K, desi chipsetul este capabil de asta. Camera frontala este de 8MP si lentila f/2.4.

OnePlus X, versiunea Onyx, costa 249 de dolari, in timp cea din ceramica este cu 100 de dolari mai scumpa. Si numai 10.000 de unitati vor fi create.